Ledercoaching - Nøglen til at øge dine Mentale Ressourcer

Bliv en bedre chef, både for dig selv og for dine medarbejdere.
Lad os mødesOm Niels

Hvad er Coaching – Mentoring?

Min Coaching og Option Process®Mentoring handler om, at hjælpe mennesker til at skabe et paradigmeskift i deres livsoplevelse med større glæde og tilfredshed som resultat. Om at hjælpe mennesker til at se det potentiale de har i forhold til deres mål og inderste ønsker.

Coaching er som en kunstart, der effektivt afdækker den underliggende grund til ethvert problem. Først når dette er bevidstgjort, kan den virkelige ændring foregå. Metoden hjælper mennesker med at overkomme udfordringer, bryde negative tanke- og handlemønstre og erstatte dem med nye.

  Er Ledercoaching noget for dig?

  Har du, ligesom mange, et uopfyldt mål, en drøm, et håb eller et ønske? Du leder måske efter mod til, tro på og styrke til at realisere det? Måske holder du dig selv tilbage af en eller anden ubevidst grund. Ønsker du et nyt perspektiv på, hvordan du overvinder en frygt, parerer Janteloven eller hvordan du kan stoppe med at sabotere dig selv? Kunne du tænke dig at føle dig mere i kontrol og tro på at du kan tage skæbnen i egne hænder?

  Ønsker du klart at se, hvad meningen med livet er for dig? Påtænker du er jobskifte, men føler dig usikker? Oplever du uventet krise, stress eller sygdom hos dig selv eller i familien? Har du brug for at kunne tackle kritik bedre? Være bedre til at give ros? Oplever du stress grundet for stor arbejdsbyrde, føler du dig af og til som et offer, bliver du vred, ked af det og frustreret for ofte? Har du svært ved at uddelegere? Påtager dig for mange opgaver?

  Så er ledercoaching noget for dig.

  At blive mere afklaret som leder, vil  være en værdifuld kompetence på din arbejdsplads. Og det kan gøre en verden til forskel i dit professionelle virke, i dine arbejdsrelationer og i dit private liv .  

  Mine Option Process® sessions er:

  • Et møde med en 100% nærværende, fortrolig sparringspartner, som ønsker dig det bedste.
  • Nænsomme, hjertelige sessioner, baseret på det særlige rum der opstår, når du ikke vurderes og bedømmes, men bliver set og støttet.
  • Jeg arbejder med stor respekt for, at du er din egen bedste ekspert. Kun du oplever din virkelighed. Så du ved  “hvilke sko du har på” og hvor “skoen trykker”. Du har en unik viden om dig selv. Du har dine hemmeligheder og forestillinger. Du har din frygt. Du har din selvopfattelse. Ingen andre har samme adgang til hvad du tænker inderst inde, ikke engang dine allernærmeste. Ingen ved mere om dig selv end du selv gør.
  • En hjælp til at du, fremadrettet, kan hjælpe dig selv, bedre og hurtigere.
  • Den fornemmeste og dybeste personlige udvikling.

  The Option Process® Dialogue, en gennemprøvet model

   The Option Process®Dialogue, er et redskab som er viderudviklet udviklet af Barry Neil Kaufman og gennemprøvet og forædlet i over 50 år. Processens effektivitet bekræftes af de tusinder som er blevet hjulpet, inklusiv mine egne kunder gennem 20 år og ikke mindst min kone og jeg selv.

  Stifterne af Option Institute er Bears og Samahria Kaufman. Deres arbejde er blevet vist i over 2.000 artikler og programmer, der er offentliggjort eller udsendt i store medier, herunder The New York Times, The Washington Post, The Los Angeles Times, Parenting Magazine, Reader’s Digest, Good Morning America og i interviews med blandt andre Oprah Winfrey og Phil Donahue.

  Kaufmans bøger og værker er blevet godkendt af respekterede figurer, herunder præsident Jimmy Carter, Coretta Scott King, Dr. Carl Rogers, Deepak Chopra, Dr. Wayne Dyer, Bernie Siegel, Norman Cousins, Lou Holtz, John Bradshaw og Harold S. Kushner.

   

  Hos mig lærer du:

  • At stå stærkt i dit lederskab også i stormvejr. Det vil for mig sige at du oplever total balance mellem hoved og hjerte.
  • At du føler du kan stå rankt og bevidst i dit lederskab.
  • At rumme dine medarbejdere og samarbejde med dem i autenticitet.
  • En større følese af tilfredshed og lykke, uanset omstændighederne.

  De bedste ledere er dem, der har overvundet de konflikter, de har med sig selv, for når de kan rumme sig selv, kan de også rumme andre.

  “Hjalp allerede efter første session”

  I forbindelse med en svær beslutning i mit liv, om hvilken retning min professionelle karriere skulle tage, hjalp Niels mig allerede ved første session med sin overlegne spørgeteknik og sin tillidsvækkende fremtoning til at se nye muligheder i det dilemma, som jeg følte jeg stod i. Det efterfølgende valg var ikke svært at tage, og jeg sidder i dag i et, for mig, ideelt job med mere mening og mange muligheder for fremtiden.

  Anonym

  Mellemleder, Oticon A/S

  “Et godt supplement til andre mere målrettede udviklingsaktiviteter som indgår i medarbejderudvikling.”

  Som HR direktør har jeg engageret Niels som facilitator for flere medarbejdere, som har haft behov for en faglig og/eller personlig afklaring. Niels er god til at få det frem, som ligger én mest på sinde. Ikke nødvendigvis det som man er mest bevidst om, men det som fylder tankerne og som kan være blokerende i forhold til at foretage de rette handlinger. Jeg finder den metode Niels anvender for meget interessant og ser den som et godt supplement til andre mere målrettede udviklingsaktiviteter som indgår i medarbejderudvikling.”

   

  Anonym

  HR. Dirketør , Astra-Zeneca

  Magten er kun til låns

  Den moderne leder må være sin magt bekendt, for magten har man kun, så længe medarbejderne anerkender den. Sådan udtrykker erhvervscoach Niels Højer en af lederens største udfordringer i en mere og mere omskiftelig verden, hvori et af lederens stærkeste kort bliver at styrke relationerne.

  Af Jon Arskog, bragt 27.August 2018 i bladet Moderne Ledelse /Berlingske Media

  Ledelse er magt. Men om lederen kan udfri medarbejdergruppens potentiale og skabe de bedst tænkelige resultater, er et spørgsmål om, hvordan lederen forvalter den magt.

  TIPS

  Få mere af det du ønsker dig

  Se hvordan

  Hvordan har du det, når du ikke får det du ønsker dig?

  Det er vores tro og forventninger, der skaber vores følelser og det resultat vi får.

  På fodboldbanen er du angriber på vej med bolden og her møder du den bedste forsvarsspiller, i et splitsekund tænker du at han bliver svær at komme uden om og i samme øjeblik snupper han bolden fra dig.

  Du skal holde en tale og du tænker allerede nu på at du nok får lampefeber og vil begynde at stamme. 

  Resultatet er at du er nervøs holder en dårlig tale.

  Du søger drømmejobbet, i det firma du har hørt så meget godt om. Du tvivler på om du er egnet til jobbet og ser allerede for dit indre blik at en anden får jobbet. Under jobsamtalen er du usikker, taler for meget og går derfra med en klar fornemmelse af at det var et dårligt jobinterview og at du ikke får jobbet.

  Rigtigt. Du fik det ikke.

  Det der afgør din følelsestilstand er i bund og grund, det du siger til og om dig selv og din situation 

  Det er afgørende hvilken grundholdning du har, til udfordringen lige foran dig. Den afgør om du kan vise mod og drible udenom, holde dit livs tale, eller være i ro og nærvær under en jobsamtale.

  Det er muligt at redigere dine forventninger, forestillinger og holdninger, så du kan bevare gode følelser og kan få det resultat du inderst inde ønsker.

  Mange af os oplever følelser vi ikke bryder os om, uden at være bevidst om at de kommer fra vores tro og forestillinger om et fremtidigt scenarie.

  En ven fortalte mig en dag, at hun var nervøs, fordi hun skulle til en jobsamtale den efterfølgende dag.

  Jeg spurgte hvorfor hun var nervøs over det. Hun svarede at det var fordi der var to andre kandidater. Hun bekymrede sig om den mulighed, at hun ikke skulle få jobbet..

  Jeg spurgte; “Selvom der er to andre kandidater og du tænker på at en anden kunne få jobbet i stedet for dig, hvorfor er du nervøs over det?”

  Hun tænkte lidt over mit spørgsmål og begyndte så at grine. Jeg spurgte hvorfor hun griner, og hun svarede:

  “Nu har jeg den, nu kan jeg se det, hvis jeg ikke får jobbet så er det blot fordi der er et endnu bedre jobtilbud på vej.”

  Hun ændrede, lige for øjnene af mig, i et splitsekund, holdning, hvilket omgående gav hende ro og afklaring og et nyt perspektiv på fremtiden. 

  Resultatet –  hun fik jobbet.

  Hvordan kan du bruge dette i dit liv?

  Sådan gør du:

  1. Forestil dig et scenarie – et mål du gerne vil opnå, det kunne f.eks være en jobsøgning 

  Mærk efter og spørg dig selv: hvordan føler jeg, når jeg tænker på at jobsamtalen forløber perfekt.

   Se dig selv til stede i samtalen hvor du føler ro. Du har overblik og stiller en række afklarende spørgsmål til jobindhold og forventninger. Du tænker over, om det er en arbejdsplads du kunne tænke dig at arbejde på.

  Hvilken følelse har du når du tænker på det? De fleste svarer med  positive følelser……

  2. Forestil dig så at du er til samme jobsamtale og alt går galt.  

   Hvilken følelse har du når du tænker på det? De fleste svarer med negative følelser……

  Det er her din nye mulighed opstår

  3. Forestil dig nu at du er til den samme jobsamtale hvor alt går galt. Føl dig godt tilpas, selvom det ser ud til at du ikke får jobbet

  Hvilke argumenter, der befordrer gode følelser, kan du bruge?

  Hvilken holdning kunne du antage som ville gøre at du kunne gå til et jobsamtale og være tilfreds uanset hvordan jobsamtalen forløb? 

   ………………………………………………

   Lidt ideer :

  Jobinterview som ikke fører til ansættelse; se det som et tegn på at et bedre job er på vej.

  Antag holdningen: Min lykke afhænger ikke af om jeg får det jeg ønsker mig.

  Tænk: jeg kan gå til alle opgaver med sindsro, uanset udfaldet. Uro hjælper mig ikke

        “Alt hvad du kan forestille dig og tro på, kan du opnå!” 

  Napoleon Hill

   

  God fornøjelse med din rejse mod målet !