Om Niels

Erhvervscoach

Arbejde og privatliv hænger sammen. Trives du på jobbet påvirker det dit privatliv og omvendt. Problemer i privatlivet hindrer din fulde indsats på arbejdet.  

Min mission er at hjælpe dig til personlig afklaring i forhold til dine konkrete udfordringer så du kan opleve større livsglæde og et liv med mere hjerterum og succes i hverdagen.

Hvorfor skulle du arbejde sammen med mig?

Fordi du med mig, får en fortrolig partner, der kan hjælpe dig til at finde vej ud af den situation du er havnet i. Du vil hurtigt genfinde overblik, få ny styrke, glæde, lykke, og klarhed i livet.

Jeg har beskæftiget mig med ledelsescoaching i alle mulige afskygninger, har hjulpet mennesker igennem mange forskellige problemstillinger og jeg næres ved at se mennesker vokse og blive afklaret.

Niels Højer – Min Historie

Jeg voksede op i en ganske almindelig familie med mor, far og en søster.

Da jeg var 8 år døde min far af en svulst i hjernen. Jeg fik aldrig sagt farvel til ham eftersom han blev begravet samme dag som han døde, mens jeg var i skole.

Jeg var noget utilpasset som dreng og havde en indre uro, som jeg konverterede til præstationer bl.a. indenfor, først salg i oliebranchen og siden, da jeg som 30 årig startede med Executive Search, som headhunter. Jeg arbejdede i en årrække med klienter i Rusland og Central Europa, og  i Danmark indenfor IT og FMCG. Jeg læste samtidig meget psykologi og ledte nok ubevidst efter, hvordan jeg kunne føle mig bedre tilrette i mit liv.

Altimens jeg hjalp ledere videre op ad rangstigen og de voksede i deres karriere fik jeg et kick af at hjælpe dem til at vinde mere ansvar, indflydelse og en federe løn, blive bedre til det de havde potentiale for, men i mig personligt, voksede der samtidig en sult på mere…for hvad med at vokse som menneske på indersiden? Hvad med større personlig tilfredshed, mere ro, mere glæde, mere mod, at blive mere sig selv altså mere autentisk, at kunne lede fra hjertet, at kunne løse kernen i problemer ikke bare symptomerne, hvad med alt det? 

Omkring år 2000, fandt jeg svaret, jeg blev jeg introduceret til The Option Institute i USA, et internationalt lærings og træningscenter for personlig udvikling, og jeg blev meget imponeret og inspireret over at se hvor hurtigt og effektivt de metoder de anvendte virkede. De havde en tilgang til personlig udvikling jeg aldrig havde hørt om før. Jeg blev præsenteret for selvafklarende dialoger, samt en række fantastiske værktøjer, som simpelt og genialt håndterer udfordringer og kriser.

Jeg købte alle bøger og andet materiale om processen, og det hele endte med at jeg selv tog til USA, påbegyndte uddannelsen i Power Dialogues og var fascineret og inspireret som aldrig før. Det var faktisk en af de bedste oplevelser i mit liv. I 2003 blev jeg certificeret som Option Process® Mentor og Option Process® Facilitator. 

For første gang var jeg ikke længere utilpasset, men derimod virkelig godt og grundigt: Tilpas i mig selv! 

Jeg brænder for også at introducere dig for Option Processen!

Jeg har siden rejst til USA flere gange om året og videreuddannet mig i mange andre programmer og løbende blevet recertificeret som Mentor.

Jeg har brugt min uddannelse til at hjælpe rigtig mange mennesker. Jeg ser mennesket i lederen og arbejder med mennesket. Jo mere forløst et menneske er, jo mere energi og fokus, har det til rådighed, til at skabe det det ønsker, for sig selv og i dets relationer.

Jeg selv er blevet mere rodfæstet i min glæde. Mit eget ægteskab er blevet markant bedre og jeg nyder samtalerne med både min kone og familie om vores udfordringer og muligheder.

——

Jeg er født i 1956. Jeg har været gift siden 1977 med min dejlige kone Rakel. Sammen har vi tre voksne børn og fem skønne børnebørn.

Jeg interesserer mig for moderne kunst, elsker at rejse i Italien, stå på ski og spille golf.

Jeg læser mange bøger, studerer religion, historie, filosofi og psykologiske processer.

I forbindelse med en svær beslutning i mit liv, om hvilken retning min professionelle karriere skulle tage, hjalp Niels mig allerede ved første session med sin overlegne spørgeteknik og sin tillidsvækkende fremtoning

Anonym, Oticon

Kvalifikationer

Som erhvervscoach har jeg arbejdet med executive search og ledelsesrådgivning siden 1989 og som Option Process®Mentor/Counselor siden 2003.

Jeg er uddannet i U.S.A som Option Process® Mentor- Councelor og Option Process® Facilitator, som er et Group Leader Trainings forløb på The Option Institute i Massachusetts. Endvidere har jeg været i uddannelsesforløb, workshops og seminarer med T. Harv Ecker og Keith J.Cunningham og Brendon Burchard. I Danmark har jeg modtaget undervisning hos Chefpsykolog Irene Oestrich i kognitiv coaching.